Boerenkip met fruitvulling

Ingrediënten:
1 Friki kip (ca. 1,5 kg)
2 el koolzaadolie
zout, versgemalen peper
kerriepoeder
paprikapoeder
1 kleine appel
1 pruim
1 kleine ui
2 cl appellikeur
30 g fijngehakte amandelen

Voor de aardappel-pompoengratin:

600 g aardappelen
400 g pompoenvruchtvlees
200 ml slagroom
200 ml melk
1 tl zout
versgemalen peper
gemalen nootmuskaat
80 g pittige, geraspte kaas

Hoe bereid ik dit recept?

  1. Maak de kip schoon en dep droog. Roer de olie, het zout, de peper en het kerrie- en paprikapoeder door elkaar en smeer de kip hiermee in. Was de appel en pruim en pel de ui. Snijd de appel doormidden, verwijder het klokkenhuis, snijd de pruim doormidden en verwijder de pit.
  1. Snijd de appel, pruim en ui in kleine blokjes, breng op smaak met zout en peper, meng met de likeur en amandelen, en vul de kip met dit mengsel. Maak de opening dicht met cocktailprikkers, schuif de kip op een rooster de voorverwarmde oven in, schuif er een bakplaat onder en laat de kip ca. 65-70 minuten op 200° C (gasoven: stand 4, heteluchtoven: 180° C) garen.
  1. Schil voor de gratin de aardappelen, maak ze schoon en snijd in plakjes. Snijd de pompoen in stukken. Breng de slagroom en melk met het zout, de peper en de nootmuskaat aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat ze ca. 10 minuten koken. Voeg de pompoen na 5 minuten toe. Giet het mengsel in een gratinvorm en bestrooi met kaas. Zet de vorm in de oven, laat ca. 30-35 minuten garen en serveer samen met de boerenkip.

Bereidingstijd: ca. 90 minuten

Porties: 4–6

Dit recept is lekker met:
Een gemengde salade.

Nieuwsgierig naar meer recepten met kip?
Ga naar kiprecepten.nl!