Courgetterolletjes en kipspiezen

Ingrediënten:
500 g Friki kipfilet
4 el plantaardige olie
zout, versgemalen peper
paprikapoeder
1 tl milde Ajvar (paprikapasta)
2 courgettes
1 rode ui
1 teentje knoflook
200 g schapenkaas
200 g roomkaas
5 groene olijven (zonder pit)
1/2 tl chilivlokken
lange grillspiezen en kleine cocktailprikkers

Hoe bereid ik dit recept?

  1. Maak de kipfilets schoon, dep droog, snijd in repen of blokjes en rijg aan de grillspiezen. Roer de olie, het zout, de peper en het paprikapoeder door elkaar en bestrijk de kipspiezen met dit mengsel.
  1. Maak de courgettes schoon, snijd ze in de lengte in plakken en bak ze aan beide kanten op de grill. Pel de ui en knoflook, en snijd de knoflook in kleine stukjes. Druk de schapenkaas met een vork fijn en meng met de knoflook en roomkaas. Snipper de ui en snijd de olijven in kleine stukjes, roer door de schapenkaascrème en breng op smaak met zout en chilivlokken.
  1. Bestrijk de plakken courgette met de crème, rol ze op en zet ze vast met cocktailprikkers. Bereid de kipspiezen op de grill en serveer ze met de courgetterolletjes. Heerlijk met een frisse salade.

Tip: Je kunt de gevulde courgetterolletjes ook in een grillschaal doen en voorzichtig op de grill bakken. Zorg er dan wel voor dat de grill niet te heet is, zodat de crème er niet uit loopt.

Porties: 4

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Nieuwsgierig naar meer recepten met kip?
Ga naar kiprecepten.nl!