Kipfilet in aardappelkorst

Ingrediënten:
4 Friki kipfilets (ongeveer 500 g)
Zout, versgemalen peper
2 plakken gekookte ham
50 g gedroogde tomaten 60 g roomkaas
wat fijngehakte basilicum
6 vastkokende aardappelen
2 eieren
nootmuskaat
2 eetlepels bakolie

Voor de saus:
4 eetlepels tomatenpuree
500 ml groentebouillon
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel boter
100 g gedroogde tomaten
Zout, versgemalen peper
wat fijngehakte basilicum

Hoe bereid ik dit recept?

  1. Maak de kipfilets schoon, dep ze droog, maak in iedere kipfilet een opening en bestrooi met zout en peper. Snijd de ham en tomaten in kleine blokjes, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout, peper en basilicum. Vul de kipfilets met dit mengsel en maak ze dicht met cocktailprikkers. Schil en was de aardappelen, rasp ze fijn, meng met de eieren en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  2. Smeer de kipfilets in met het aardappelmengsel. Verhit olie in een pan, braad hierin de kipfilets aan alle kanten en laat ze daarna in een voorverwarmde oven op 200 °C (gasoven: stand 4, heteluchtoven: 180 °C) nog ca. 15-20 minuten garen.
  3. Pel voor de saus eerst de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit boter in een pan en fruit beide hierin aan. Snijd de tomaten in reepjes en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout, peper en basilicum. Verdeel de kipfilets met de tomatensaus over de borden en garneer naar wens met basilicum.

Bereidingstijd: ca. 70 minuten

Porties: 4

Nieuwsgierig naar meer recepten met kip?
Ga naar kiprecepten.nl!