Kipnuggets met puree van zoete aardappel

Ingrediënten:
500 g Friki kipfilet
600 g zoete aardappelen
zout
160 g (volkoren) paneermeel
75 g lijnzaad
1 el geraspte Parmezaanse kaas
1/2 tl paprikapoeder + 1/2 tl knoflookpoeder
1 ei
250 g rode-bietenpuree (gekookte rode bieten pureren)
2 el olijfolie
3 el gesmolten boter
3 el ahornsiroop
1 tl geraspte sinaasappelschil

 Hoe bereid ik dit recept?

  1. Schil de aardappelen, maak ze schoon, snijd ze in stukken en laat ze in water met wat zout ca. 15-20 minuten gaar koken.
  2. Maak de kipfilets schoon, dep ze droog, snijd ze in hapklare stukken en bestrooi met zout. Meng het paneermeel, het lijnzaad, de Parmezaanse kaas en het paprika- en knoflookpoeder door elkaar. Klop het ei los met de groentepuree. Wentel de stukken kipfilet eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel en bak ze aan beide zijden goudbruin in een scheutje olie.
  3. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met een aardappelstamper en meng met de boter, siroop en sinaasappelrasp. Serveer de aardappelpuree bij de kipnuggets.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Porties: 4

Nieuwsgierig naar meer recepten met kip?
Ga naar kiprecepten.nl!