Kippenbouten American Style

Ingrediënten:
16 Friki kippenbouten (drumsticks)
Zout
versgemalen peper
paprikapoeder
50 g cornflakes
ca. 50 g bloem
1 ei
vet om te frituren

Voor de groenten:
2 sjalotjes
700 g wortels
zout
1 el suiker
1 el boter
200 ml sinaasappelsap
1 tl plantaardige olie
zout, versgemalen peper
gemalen anijs

Hoe bereid ik dit recept?

  1. Maak de kippenbouten schoon, dep ze droog en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Druk de cornflakes fijn. Wentel de kippenbouten eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot in de cornflakes. Druk daarbij het paneermengsel goed aan. Frituur de kippenbouten in heet vet in ca. 10 minuten knapperig en goudbruin en laat ze vervolgens in de voorverwarmde oven ca. 20 minuten op 200 °C (gasoven: stand 4, heteluchtoven: 180 °C) garen.
  1. Pel voor de groenten eerst de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Schil de wortels, maak ze schoon en snijd ze in plakjes van ca. 0,5 cm. Blancheer ze ca. 5 minuten in kokend water met een beetje zout, laat ze afkoelen in ijswater, giet af en laat uitlekken. Laat de suiker in een pan smelten en karamelliseren. Voeg de boter toe, laat smelten, voeg de wortels toe, bak kort mee en blus af met het sinaasappelsap.
  1. Verhit olie in een pan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg de gekaramelliseerde wortels toe, breng aan de kook en laat ca. 5-10 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper en anijs en serveer de kippenbouten met de wortels.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten (plus ca. 30 minuten gaartijd kippenbouten)

Porties: 4

Nieuwsgierig naar meer recepten met kip?
Ga naar kiprecepten.nl!