Wat kan ik zelf doen om kippenvlees hygiënisch te bereiden?

  • Bewaar kipproducten altijd in de koelkast bij temperaturen lager dan 4°C
  • Controleer, voordat u het product klaar maakt, de houdbaarheidsdatum
  • Laat rauw kippenvlees niet met andere levensmiddelen in contact komen
  • Was uw handen, er zitten meer bacteriën op dan u denkt
  • Controleer of het product goed gaar is. Het vlees moet wit zijn vanbinnen.

Welke allergenen zitten er in de producten van Friki?
We hebben alle allergeneninformatie voor u op een rij gezet:

Hoe waarborgt Friki de kwaliteit van haar producten?
U moet blindelings kunnen vertrouwen op kwaliteit. Om dat te kunnen garanderen zijn alle pluimveebedrijven in de keten gelieerd aan Friki. Van de voerleverancier tot de vleeskuikenhouder.  Zo weten we precies waar het pluimvee, en het voer dat zij eten, vandaan komen.

Hoe kan Friki de herkomst van haar producten herleiden?
Alle producten van Friki hebben een uniek controlenummer. We kunnen hiermee precies nagaan waar het vlees vandaan komt: op welke boerderij de kip is opgegroeid, welk voer aan de dieren is gegeven en wanneer en hoe het vlees in de winkel is aangeleverd.

Friki is de eerste voedingsproducent die met dit systeem ging werken. We zijn er erg trots op dat we dit proces zo goed beheersen.

Aan welke normeringen voldoen de producten van Friki?
Friki voldoet aan de normeringen van deze certificaten. Daarmee voldoen wij aan aspecten zoals risicoanalyse, risicobeheersing, diergezondheid en voedselveiligheid die daarbij horen.

certificaten

Welk bedrijf zit er achter het merk Friki?
Friki is onderdeel van de Plukon Food Group. Plukon wil voorop lopen in innovatie en neemt haar verantwoordelijkheid naar milieu, dieren en mensen serieus. Daarom zijn de kipproducten van Friki gemaakt van langzamer groeiende kip.